Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon (πρόεδρος Ν. Κορέας): Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Ευρώπης ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ανατολική Ασία

Moon (πρόεδρος Ν. Κορέας): Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Ευρώπης ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ανατολική Ασία
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος ζήτησε περισσότερη από την Ευρώπη ώστε να μειωθούν οι περιορισμοί κατά της Βόρειας Κορέας
Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να στηρίξουν τη μείωση των περιοσιμών κατά της Βόρειας Κορέας απηύθυνε σήμερα (15/10) ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος, Moon Jae-in, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενίσχυση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, ο Moon Jae-in μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στη γαλλική Le Figaro, τόνισε πως «θέλω να ενισχύσω τη συνεργασία με τον Πρόεδρο Macron για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο πέρα από την κορεατική χερσόνησο».
«Ζητώ από τη Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βιώσιμη στήριξη και συνεργασία στην προσπάθειές μας να υλοποιήσουμε το όραμα της Ευρώπης για την Ανατολική Ασία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Emmanuel Macron, ο Moon Jae-in θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη στήριξη της Ευρώπης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για χαλάρωση των περιορισμών κατά της Βόρειας Κορέας, εν μέσω έλλειψης υποστήριξης από την Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναμένεται να παραδώσει την επίσημη πρόσκληση της Πιονγιάνγκ προς τον Πάπα κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού του ταξιδιού αυτή την εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής με τον Kim Jong-un θα πραγματοποιηθεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης