Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για τις γερμανικές τράπεζες - Ισχυρά κεφάλαια, υψηλή ποιότητα δανείων

Moody's: Σταθερό το outlook για τις γερμανικές τράπεζες - Ισχυρά κεφάλαια, υψηλή ποιότητα δανείων
Η ικανότητα αποπληρωμής χρεών των δανειοληπτών θα παραμείνει υψηλή λόγω του χαμηλού επιπέδου χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών
Σταθερές διατηρεί τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της Γερμανίας, ο οίκος αξιολόγησης Moody's, κίνηση η οποία αντανακλά τα ισχυρά κεφάλαια και την υψηλή ποιότητα δανείων.
Αυτοί οι παράγοντες παρέχουν ένα «ανάχωμα» ενάντια στις αυξανόμενες πιέσεις κερδοφορίας λόγω των επίμονα χαμηλών επιτοκίων, σημειώνουν οι αναλυτές.
Η Moody’s εκτιμά ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% το 2018 και 1,7% το 2019, πρόβλεψη η οποία στηρίζεται στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση, καθώς η ανεργία παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.
Η ικανότητα αποπληρωμής χρεών των δανειοληπτών θα παραμείνει υψηλή λόγω του χαμηλού επιπέδου χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι γερμανικές τράπεζες υπερκαλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για κεφάλαια, ρευστότητα και στοιχεία παθητικού.
 Σε συνδυασμό με τα χαμηλά προβληματικά δάνεια και τις ανάγκες προβλέψεων επισφαλειών, οι γερμανικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή θέση ώστε να αντιμετωπίσουν την χρόνια αδύναμη κερδοφορία τους.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούσαν το 2,5% των μικτών δανείων  στο τέλος του 2017, σε καλύτερο επίπεδο έναντι άλλων τραπεζικών συστημάτων της ΕΕ, όπως της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Η Moody's εκτιμά ότι οι γερμανικές τράπεζες θα διατηρήσουν σταθερούς τους δείκτες TCE.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η μέτρια κερδοφορία 2018 και 2019, θα αντισταθμιστεί από τα assets υψηλότερου ρίσκου, καθώς οι γερμανικές τράπεζες εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται το momentum της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης