Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Παραμένει εφικτή μία συμφωνία για το Brexit - Οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Παραμένει εφικτή μία συμφωνία για το Brexit - Οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν εμποστοσύνη οτι η πρωθυπουργός Theresa May δε θα υπογράψει μία συμφωνία ασυμβίβαστη με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Την πεποίθησή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit εξέφρασε σήμερα (15/10) ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt, ενόψει της συνάντησής που θα έχει ο ίδιος με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.
Ειδικότερα, ο Βρετανός αξιωματούχος τόνισε ότι «εξακολουθεί να είναι δυνατό το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ τον Μάρτιο του 2019».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη ότι η πρωθυπουργός της χώρας, Theresa May, δε θα υπογράψει μία συμφωνία η οποία θα είναι ασυμβίβαστη με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016».
Ο Jeremy Hunt αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, λίγες ημέρες πριν την υποβολή των προτάσεων της Βρετανίδας Πρωθυπουργού ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
«Η σημασία της επίτευξης μίας συμφωνίας για το Brexit η οποία θα σέβεται την αυτονομία της ΕΕ και την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου δε μπορεί να υπερεκτιμηθεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Hunt.
Χθες (14/10) ο υπουργός Brexit της Μεγάλης Βρετανίας, Dominic Raab, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο ομόλογό του, Michel Barnier, χωρίς ωστόσο οι δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία, με τα ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων να παραμένει ένα από τα κύρια σημεία διαφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης