Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας για επανασύνδεση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων

Συμφωνία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας για επανασύνδεση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων
Οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της επανασύνδεσης μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες
Σε μία ακόμα κίνηση βελτίωσης των μεταξύ τους σχέσεων προχώρησαν σήμερα (15/10) η Βόρεια και η Νότια Κορέα, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν την επανασύνδεση των σιδηροδρομικών και των οδικών τους δικτύων.
Ειδικότερα, η συμφωνία σχετικά με τα δίκτυα μεταφορών επτεύχθη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών στο συνοριακό χωριό Πανμουνγιόμ, στον απόηχο της τρίτης συνάντησης που είχαν πρόσφατα ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae-in με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
«Ο Νότος και ο Βορράς έφτασαν σε συμφωνία μετά από ειλικρινή συζήτηση σχεδίων δράσης για την ανάπτυξη των διακορεατικών σχέσεων σε ένα νέο, ανώτερο στάδιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινές μετέλες που σχετίζονται με τα σχέδια στο κομμάτι των μεταφορών αργότερα εντός του τρέχοντος μήνα, ενώ η τελετή που θα αφορά τα εγκαίνια των εργασιών επαναδύνδεσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018.
Παράλληλα, στρατιτωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών θα συναντηθούν «στο εγγύς μέλλον» ώστε να δημιουργήσουν τα επόμενα βήματα που αφορούν το στρατιωτικό σύμφωνο το οποίο επετεύχθη κατά τη σύνοδο κορυφής του περασμένου μήνα.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την αποκατάσταση μίας κοινής στρατιωτικής επιτροπής, την διακοπή των στρατιωτικών ασκήσεων, την εγκατάσταση ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κοντά στα σύνορά τους. καθώς και τη σταδιακή κατάργηση των ναρκών και των φρουρών εντός της Αποστρατιωτικοποιημένος Ζώνης.
«Είμαστε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και την πρόοδο των διακορεατικών σχέσεων και υπάρχει επίσης και μία δεύτερη σύνοδος Βορείου Κορέας και ΗΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Cho Myoung-gyon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης