Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Έκκληση Zaev στους βουλευτές για ψήφο κατά συνείδηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

tags :
ΠΓΔΜ: Έκκληση Zaev στους βουλευτές για ψήφο κατά συνείδηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Η απόφαση των πολιτών είναι η χώρα να προχωρήσει μπροστά είπε ο Zaev
Έκκληση στους βουλευτές της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα ανοίξει το δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την πορεία της χώρας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ απηύθυνε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός Zoran Zaev.
«Κοιτάξτε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών σας.
Η απόφαση των πολιτών είναι η χώρα να προχωρήσει μπροστά» τόνισε ο Zaev, υποστηρίζοντας πως διαφορετικά η ΠΓΔΜ θα βρεθεί απομονωμένη.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο Zaev υπογράμμισε ότι η ψήφος για το ευρωπαϊκό μέλλον θα καταστήσει τη χώρα πλήρες μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
«Πρέπει να αποφασίσετε αν θα το κερδίσουμε ή θα το χάσουμε αυτό» τόνισε ο Zaev, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποδεχθεί τροποποιήσεις υπό τον όρο ότι αυτές θα υπόκεινται στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σημειώνεται πως η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ με μοναδικό θέμα την πρόταση της κυβέρνησης του Zaev σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την συνταγματική αναθεώρηση, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι και αναμένεται, βάσει του κανονισμού της Βουλής, να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.
Εάν ο Zaev δεν καταφέρει να βρει τους 80 βουλευτές που απαιτούνται για να περάσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τότε η ΠΓΔΜ θα πάει σε πρόωρες εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης