Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η πίεση στη Merkel αυξάνεται, μετά και τις εκλογές της Βαυαρίας - Επόμενο τεστ στις 28/10

tags :
Nomura: Η πίεση στη Merkel αυξάνεται, μετά και τις εκλογές της Βαυαρίας - Επόμενο τεστ στις 28/10
Μία δυνητικά αρνητική πορεία για τις αγορές θα ήταν να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός και να υπάρξουν νέες εκλογές στη Γερμανία
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είδαμε ότι το CSU να "υποφέρει" στις εκλογές της Βαυαρίας, καθώς έχασε την απόλυτη πλειοψηφία του, αν και παρέμεινε πρώτο κόμμα, γράφει η Nomura στο σημερινό της σημείωμα.
Μεγάλα κέρδη από την άλλη είχε στα αριστερά το Κόμμα των Πρασίνων (που ήρθε δεύτερο) και στα δεξιά η Εναλλακτική για τη Γερμανία (η οποία ήρθε τέταρτη και τώρα εισέρχεται στο Κρατικό Κοινοβούλιο).
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ήταν οι μεγαλύτεροι ηττημένοι, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.
 

Οι εκλογές στη Βαυαρία δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις.
Επίσης, τα τοπικά και εθνικά συμφέροντα φαίνεται ότι κυριαρχούν από τα διεθνή συμφέροντα (δυνητικά αρνητικά).
Σύμφωνα με τη Nomura, το εκλογικό αποτέλεσμα κλιμακώνει εκ νέου τις πιέσεις για την καγκελάριο Merkel, η οποία βλέπει τις επικρίσεις να αυξάνονται.
Παρόλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες κρατικές εκλογές στις 28 Οκτωβρίου στο Έσσεν, όπου το CDU θέλει να πάρει υψηλά ποσοστά.
Αν τα αποτελέσματα είναι κακά και εκεί, τότε αυτό θα μπορούσε να ανανεώσει την πίεση.
Μία δυνητικά αρνητική πορεία για τις αγορές θα ήταν να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός και να υπάρξουν νέες εκλογές στη Γερμανία.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης