Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Αναγκαία μια συμφωνία για το Brexit πριν το τέλος του 2018

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Αναγκαία μια συμφωνία για το Brexit πριν το τέλος του 2018
Πιθανή παραμένει μια έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar
Πιθανή παραμένει μια έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια καθυστέρηση έως τον Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα (15/10/2018) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, τονίζοντας, πάντως, ότι είναι αναγκαία μια συμφωνία πριν το τέλος του έτους.
«Ο αρχικός στόχος ήταν ο Οκτώβριος, ενώ τώρα έχει μετατεθεί για τον Νοέμβριο.
Δεν θέλω να δημιουργήσω μια λανθασμένη εντύπωση, υπονοώντας ότι μια συμφωνία έχει μετατεθεί για τον Δεκέμβριο, δεν λέω αυτό.
Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής τον Νοέμβριο, εάν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Varadkar
Όπως τόνισε, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για μια συμφωνία, ενώ τόνισε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί στον συμβιβασμό».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει απίθανο, ενώ υπογράμμισε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, του είπε ότι θέλει μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης