Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Θα έρθουν χειρότερες μέρες στην Ιταλία, εάν επιμείνει στην αύξηση των δαπανών

Dombrovskis (Κομισιόν): Θα έρθουν χειρότερες μέρες στην Ιταλία, εάν επιμείνει στην αύξηση των δαπανών
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, επιμένει ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να «διορθώσει» τον στόχο του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019
Νέο μήνυμα προς την Ιταλία στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, προειδοποιώντας ότι αναμένονται χειρότερες μέρες εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην αύξηση των κρατικών δαπανών.
«Το τέλος της ημέρας ενδέχεται να είναι αρνητικό για την οικονομία, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει δυσθεώρητα επιτόκια» δήλωσε ο Dombrovskis στο CNBC κατά διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί.
«Και η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα υψηλότερα κόστη εξυπηρέτησης του χρέους.
Πρόκειται για ένα παράγοντα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι συζητάμε τα δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης» επεσήμανε.
Επισημαίνεται ότι το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Βρυξελλών, που υποστηρίζουν ότι δεν τηρούνται οι κανόνες της ΕΕ.
Ο Dombrovskis επεσήμανε ότι η Κομισιόν δεν επιθυμεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Ιταλία για τη μη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες.
«Σίγουρα δεν επιθυμούμε να επιβάλλουμε κυρώσεις σε κανένα.
Στον αντίποδα, είναι σε εξέλιξη διάλογος με τις ιταλικές αρχές σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι ιταλικές αρχές διορθώνουν την πορεία τους» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης