Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Μια συμφωνία για το Brexit παραμένει εφικτή - Πρόοδος στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων

May: Μια συμφωνία για το Brexit παραμένει εφικτή - Πρόοδος στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων
Μια συμφωνία για το Brexit παραμένει εφικτή παρά τις διαφορές, διαβεβαίωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May
Μια συμφωνία για το Brexit παραμένει εφικτή παρά τις διαφορές, διαβεβαίωσε σήμερα (15/10/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, ενώ απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει η ψυχραιμία.
Η May δήλωσε ότι είναι «απογοητευτικό» το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον τρόπο αποφυγής των σκληρών συνόρων στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ωστόσο, η ίδια υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν θα πρέπει να «εκτροχιάσει» τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, ενώ επιδίωξε να καθησυχάσει τους επικριτές της προσέγγισης που προωθεί για να μην καταλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο μόνιμα «δεμένο» με τους τελωνειακούς κανόνες της ΕΕ.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή τη διαφωνία να εκτροχιάσει τις προοπτικές μιας καλής συμφωνίας και να μας αφήσει με ένα αποτέλεσμα χωρίς συμφωνία που κανείς δεν θέλει», τόνισε η May.
Σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ η ίδια υπογράμμισε πως η «backstop» λύση για πρέπει να είναι προσωρινή.
Μάλιστα η May επεσήμανε πως δεν θα ήθελε να χρησιμοποιείται καθόλου αυτή η δικλείδα ασφαλείας για τη Βόρεια Ιρλανδία.
Όπως τόνισε η May, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εισέρχονται στο τελικό τους στάδιο, με τους όρους της εξόδου να καθίστανται πλέον ξεκάθαροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης