Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία διαθέτει ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τη Σ. Αραβία για τη δολοφονία Khashoggi

Η Τουρκία διαθέτει ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τη Σ. Αραβία για τη δολοφονία Khashoggi
Ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τη Σ. Αραβία 
Ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο δημοσιογράφος Jamal Khashoggi δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές, όπως αποκάλυψαν δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters.
Πριν λίγες μέρες, δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ανέφερε πως ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ενδέχεται να κατέγραψε τον θάνατό του με το "έξυπνο" ρολόι Apple Watch που φορούσε.
Στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, Sabah αναφερόταν ότι ο Jamal Khashoggi ενεργοποίησε τη δυνατότητα ηχογράφησης της συσκευής όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.
Ήθελε να παραλάβει ένα έγγραφο που ήταν απαραίτητο για να παντρευτεί.
Το ρολόι αυτό ήταν συνδεδεμένο με το iCloud και με το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είχε αφήσει στην αρραβωνιαστικιά του πριν μπει στο προξενείο.
Η γυναίκα δηλώνει ότι τον περίμενε να βγει από το κτήριο, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το ρολόι κατέγραψε την ανάκριση, τα βασανιστήρια και τον θάνατο του Jamal Khashoggi.
Σαουδάραβες πράκτορες μάλιστα, φέρεται να αντιλήφθηκαν, αφού πέθανε, ότι το ρολόι κατέγραφε και χρησιμοποίησαν το δακτυλικό του αποτύπωμα για να το ξεκλειδώσουν και να διαγράψουν ορισμένα αρχεία, όχι όμως όλα.
Ο δημοσιογράφος διέμενε μόνιμα στις ΗΠΑ και συνεργαζόταν με την εφημερίδα Washington Post.
Στα άρθρα του ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
Το Ριάντ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου και υποστηρίζει ότι έφυγε από το προξενείο λίγη ώρα μετά την άφιξή του σ' αυτό.
Η μυστηριώδης εξαφάνιση έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στη διεθνή κοινότητα, που καλεί τις αρχές της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, που συνεργάζονται στις έρευνες, να ρίξουν σύντομα φως στην υπόθεση, ενώ χώρες όπως η Βρετανία, έχουν ήδη προειδοποιήσει το Ριάντ ότι εάν αποδειχτεί ότι είχαν σχέση με την εξαφάνισή του, θα υπάρξουν συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης