Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους

Η Ουγγαρία απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους
Οι αρχές της Ουγγαρίας απαγορεύουν στους άστεγους να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους
Νέο, αυστηρό νόμο που απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται σε δημόσιους χώρους έθεσε σε ισχύ σήμερα Δευτέρα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αψηφώντας τις ενστάσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και των Ηνωμένων Εθνών.
Ο νόμος έρχεται πέντε μήνες μετά την συνταγματική αναθεώρηση που ποινικοποίησε την διανυκτέρευση στους δρόμους και εξουσιοδοτεί την Αστυνομία να διατάσσει άστεγους να μετακινηθούν σε καταφύγια.
Εάν οι άστεγοι επιδείξουν ανυπακοή τρεις φορές σε διάστημα 90 ημερών οι αστυνομικοί δικαιούνται να τους θέσουν υπό κράτηση και να καταστρέψουν τα υπάρχοντά τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το Associated Press προσθέτει πως όσοι λάβουν τέσσερις κλήσεις θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης ή εξάμηνη κοινωφελή εργασία σε δημόσια έργα.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Viktor Orban υποστηρίζει πως η μετακίνηση των άστεγων σε κέντρα φιλοξενίας είναι προς όφελος της κοινωνίας.
Ωστόσο, στοιχεία που παραθέτουν το BBC και το AP καταδεικνύουν πως οι διαθέσιμες θέσεις σε ξενώνες υστερούν κατά πολλές χιλιάδες του αριθμού των αστέγων.

Διαβάστε: Soros κατά Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης