Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Seehofer πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία του CSU

Handelsblatt: Ο Seehofer πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία του CSU
Σφοδρή επίθεση από τον αρχισυντάκτη της Handlesblatt Global ενάντια στον Horst Seehofer
Υπέρ της παραίτησης του Horst Seehofer από την προεδρία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), τάσσεται ο αρχισυντάκτης της αγγλικής έκδοσης της Handelblatt, Andreas Kluth.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο Βαυαρός πολιτικός με την επαρχιακή του νοοτροπία και το τεράστιο εγώ, δεν έχει ακόμη παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του CSU, μετά τις εκλογές στη Βαυαρία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Kluth.
Όπως τονίζει ο Seehofer για χάρη τόσο της Βαυαρίας όσο και ολόκληρης της Γερμανίας θα πρέπει να παραιτηθεί όχι μόνο από την προεδρία του CSU αλλά και από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Προσθέτει ακόμη ότι εάν δεν το πράξει οικιοθελώς θα πρέπει το ίδιο το κόμμα να τον ωθήσει σε παραίτηση, θυμίζοντας τη φράση του Friedrich Nietzsche: «Κάτι που είναι έτοιμο να πέσει ίσως χρειάζεται και λίγο σπρώξιμο»!
Ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι ο Seehofer λανθασμένα – όπως το έπραξε και ο Sarkozy το 2012 – θεώρησε ότι εάν γίνονται πιο «δεξιός» θα κατόρθωνε να κερδίσει τις εκλογές και να αποσπάσει ψήφους από όσους τάσσονται κατά των μεταναστών.
Όμως οι Βαυαροί προτίμησαν να πιστέψουν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και να στηρίξουν τις δικές του θέσεις για το μεταναστευτικό, ενώ ένα ακόμη πιο σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων προτίμησε τους Πράσινους και τις δικές τους θέσεις για το εν λόγω ζήτημα.
Ο αρχισυντάκτης της Handelsblatt Global θεωρεί, ακόμη, ότι πραγματικός νικητής των βαυαρικών εκλογών ήταν το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά το CSU.
Προσθέτει ακόμη ότι μετά τις εκλογές της Βαυαρίας η θέση της Merkel γίνεται ακόμη πιο αδύναμη, με δεδομένο και τον καταποντισμό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του συγκεκριμένου ομόσπονδου κρατιδίου.
Η επόμενη δύσκολη εκλογική διαδικασία λαμβάνει χώρα στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης στις 28 Οκτωβρίου 2018 και το πιθανότερο είναι ότι τόσο τα CDU/CSU και SPD θα δουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν σημαντικά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης