Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,7% για τον χρυσό, λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στα 1.230,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,7% για τον χρυσό, λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στα 1.230,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,7% στα 1.230,30 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (15/10/2018) ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν μια αύξηση μικρότερη των προβλέψεων για τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς η ανάκαμψη στις αγορές οχημάτων αντισταθμίστηκε από τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των δύο τελευταίων ετών στις δαπάνες στην εστίαση.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο, όσο και τον Αύγουστο, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση κατά 0,6%.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7% τον περασμένο μήνα.
«Ο χρυσός ακολουθεί προσεκτικά τις αγορές», σχολιάζει ο αναλυτής της Lee Cheong Gold Dealers, Ronald Leung, προσθέτοντας πως όταν οι αγορές δεν είναι σταθερές, ορισμένοι επενδυτές στρέφονται προς τον χρυσό ως «ασφαλές καταφύγιο».
«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες για τις μετοχές, όπως ο συνεχιζόμενες εμπορικός πόλεμος, οι επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο», υπογραμμίζει ο Ronald Leung, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «θα πρέπει να δούμε πώς αντιδρά ο χρυσός σε αυτά».
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,7% ή 8,30 δολ. στα 1.230,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας είχε ενισχυθεί περισσότερο κατά 3%, καθώς το sell off στις χρηματιστηριακές αγορές έστρεψε τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 95,1 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,156 δολ.
Η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, ο χρυσός έχει απολέσει περισσότερο από το 13% της αξίας του, εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αυξήσει τρεις φορές τα επιτόκια κατά το τρέχον έτος, και οι επενδυτές αναμένουν μία ακόμα άνοδο μέχρι το τέλος του 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης