Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nordea: Περαιτέρω υποχώρηση αναμένεται στη Wall Street – Η μεταβλητότητα επέστρεψε

Nordea: Περαιτέρω υποχώρηση αναμένεται στη Wall Street – Η μεταβλητότητα επέστρεψε
«Bear» για τη Wall Street η Nordea
Περαιτέρω υποχώρηση (σύσταση «underweight») στις μετοχές των χρηματιστηριακών αγορώ ν της Νέας Υόρκης αναμένουν οι αναλυτές (Mikael Sarwe, Carl Grapenfelt, Arvid Böhm,Martin Enlund) της Nordea, τους αμέσως επόμενους 6 με 9 μήνες, ενώ, παράλληλα, κάνουν λόγο για επιστροφή της μεταβλητότητας στη Wall Street.
Ο σκανδιναβικός κολοσσός επικαλείται μία σειρά από λόγους, όπως την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ (αλλά και παγκοσμίως), το υψηλότερο μισθολογικό κόστος, τα αυξανόμενα επιτόκια και τη σημαντική συρρίκνωση της ρευστότητας, εν μέσω νομισματικής σύσφιξης.
«Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ προκάλεσαν το sell-off τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Επίσης, αναμένεται μια πιο αδύναμη τάση σε πραγματικούς οικονομικούς δείκτες (των ΗΠΑ), με ορισμένους να έχουν ήδη επηρεαστεί.
Η άνοδος των πληθωριστικών πιέσεων, η οποία απορρέει από τη σφιχτή αγορά εργασίας αγορές, δεν δείχνει ενδείξεις χαλάρωσης.
Η αύξηση των πραγματικών επιτοκίων είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να προσθέσουμε στο κοκτέιλ του αποτυχημένου κύκλου, στον οποίο έχουν δημιουργηθεί υπερβολικά υψηλές προσδοκίες κέρδους.
Ακόμη και μετά το πρόσφατο sell-off, εκτιμούμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα βιώσει νέες πτώσεις», επισημαίνεται.
Η Nordea αναφέρει, επίσης, ότι η Wall Street διανύει τη μακροβιότερη «bull» αγορά στην ιστορία της και «αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί για πάντα».
«Η πρόσφατη άνοδος του κινδύνου αγοράς δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς.
Αντίθετα, η απουσία αυτής θα ήταν αινιγματική».
Κλείνοντας, οι αναλυτές παραθέτουν ως πρόσθετους κινδύνους για την αγορά τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και εταίρων, το επικείμενο Brexit, όπως και το αυξημένο χρέος ορισμένων κρατών.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης