Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ μελετά η Αυστραλία – Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις

tags :
Τη μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ μελετά η Αυστραλία – Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις
Έχουμε δεσμευτεί στη λύση των δύο κρατών υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison
Στα βήματα του Donald Trump φαίνεται πως κινείται ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, ο οποίος υποστήριξε πως θα μελετήσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Σε δηλώσεις του ο Morrison υπογράμμισε ότι είναι πλέον «διατεθειμένος» να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει προσέγγιση, αν και διαβεβαίωσε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει» ως προς την υποστήριξη της «λύσης των δύο κρατών» από μέρους της χώρας.
«Έχουμε δεσμευτεί στη λύση των δύο κρατών, αλλά ειλικρινά το πράγμα δεν πάει πολύ καλά, δεν σημειώνεται και πολλή πρόοδο.
Δεν κάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.
Η ορθοδοξία σε αυτόν τον διάλογο ορίζει πως ζητήματα όπως αυτό της πρωτεύουσας είναι ταμπού.
Νομίζω πρέπει να το αμφισβητήσουμε αυτό» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, χαρακτηρίζοντας «λογικά» και «πειστικά» τα επιχειρήματα υπέρ της μεταφοράς της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και σημειώνοντας πως για το ζήτημα αυτό έχει γίνει συζήτηση με την Ουάσινγκτον.
«Η ουσία της λύσης των δύο κρατών είναι (να υπάρξουν) δύο αναγνωρισμένα κράτη που θα ζουν πλάι-πλάι» τόνισε ο Morrison, υποστηρίζοντας ότι αν και «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση όσον αφορά την αναγνώριση της πρωτεύουσας ή τη μετακίνηση της πρεσβείας, είμαστε ανοικτοί στην πρόταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης