Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σαουδική Αραβία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Kasoghi

tags :
Στη Σαουδική Αραβία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Kasoghi
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη
Στη Σαουδική Αραβία κατόπιν εντολής του προέδρου Donald Trump βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo προκειμένου να έχει συνάντηση με τον βασιλιά Salman για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Kasoghi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Πληροφορίες που μετέδωσαν τόσο το CNN όσο και οι New York Times αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι ο Kasoghi ήταν Αμερικάνος πολίτης, δημοσιογράφος της Washington Post και ένας από τους δριμύτερους επικριτές της βασιλικής οικογένειας του Mohammed bin Salman.
Τα ίχνη του χάθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες ύστερα από την είσοδο του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Οι Τουρκικές Αρχές εκτιμούν ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο προξενείο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο.
Όσον αφορά τις πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, ο πρόεδρος Trump υποστήριξε ότι είναι σε γνώση του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές προέρχονται από κάποια επίσημη πηγή.
Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις παγκοσμίως έχοντας προκαλέσει διεθνή κατακραυγή κατά της Σαουδικής Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης