Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας τον Σεπτέμβριο 2018, στο 2,5%

Κίνα: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας τον Σεπτέμβριο 2018, στο 2,5%
Οι τιμές παραγωγού της Κίνας για τον Σεπτέμβριο 2018 αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση
Σε υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός καταναλωτή στην Κίνα για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/10) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω ταχύτερης αύξησης στις τιμές τροφίμων και πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας αύξησης 2,3% τον Αύγουστο του 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιτάχυνση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σημειώνεται ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μετά την ετήσια άνοδο του 1,7% που σημειώθηκε τον Αύγουστο, ενώ οι τιμές των νωπών λαχανικών σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του 14,6% έναντι 4,3% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίεθυσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί επιβράδυνση σε σχέση με το 4,1% του Αυγούστου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω επιβράδυνση στο 3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης