Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +4,8% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Κατά +4,8% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018 οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία παρέμειναν αμετάβλητες
Με σταθερό ρυθμό αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/10) στοιχεία της Ομοπσονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά +4,8% σε ετήσα βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ετήσιας ανόδου τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω επιτάχυνση στο 5,2%.
Η παραπάνω άνοδος προήλθε κυρίως από τον τομέα της ενέργειας, καθώς οι τιμές κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +33,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ εάν εξαιρεθούν οι τιμές του πετρελαίου, η ετήσια άνοδος του δείκτη διαμορφώθηκε στο 2,5%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση ο σχετικός δείκτης παρείμε αμετάβλητος, έναντι πτώσης -0,2% τον Ιούλιο του 2018, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά +2,1% σε ετήσια βάση, έναντι +1,7% τον Ιούλιο, ενώ σε μηνιαία βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά +0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης