Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ανοδικά χωρίς λεφτά

tags :
Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ανοδικά χωρίς λεφτά

ΑΓΟΡΑ: Χωρίς λεφτά και πάλι η σημερινή αντίδραση. Κοιτάζει τις 650 μονάδες που είναι και ο τεχνικός στόχος, αλλά από απόσταση. Ο χαμηλός τζίρος είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

Υπάρχει επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές και έχει φανεί στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις όπου προς το κλείσιμο της συνεδρίασης η άνοδος μετριάζεται.

Και προφανώς το σκέφτονται και για τη σημερινή. Γιατί σου λέει να αγοράσω και αν μετά τα «φάω» στο κεφάλι; Μετά από 15 λεπτά στις 900 χιλ. ευρώ ο τζίρος. Λογικό λοιπόν.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Λίγες ξεχωρίζουν κάθε μέρα. Μετρημένες στα δάχτυλα. Παρά την πτώση αρκετών, λίγοι συγκινούνται και λίγες είναι οι επιλεκτικές τοποθετήσεις.

EUROBANK: Η μόνη τράπεζα με εμφανή στήριξη. Τα 0,50 ευρώ κράτησαν και όσοι πόνταραν στο τεχνικό αυτό σημείο ίσως σήμερα δουν απόδοση καθαρή κοντά στο 10%.

ΑLPHA BANK: Κάτι κάνει και αυτή αλλά όχι με τζίρο. Η Eurobank δηλαδή στα πρώτα 15 λεπτά έχει 140 χιλ. ευρώ τζίρο και η ΑΛΦΑ 23 χιλ. ευρώ.

JUMBO: Τα κέρδη της χρήσης που έληξε 30/6/18 άρεσαν στους αναλυτές αφού ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Μικρή άνοδος στο ταμπλό με μέτριο τζίρο.

ΕΛΠΕ: Αρκετή η ταλαιπωρία της μετοχής και τα επίπεδα κάτω των 7 ευρώ την αδικούν. Και αυτά τα σενάρια με την πώληση του πακέτου και τη δημόσια πρόταση, που λογικά θα ξεπεραστούν, στέκονται τροχοπέδη στη δυναμική που έχει ο όμιλος για τα επόμενα χρόνια.

BIOTEΡ: Καθημερινός πωλητής ο κ.Μαυροσκότης. Έχει δώσει μεγάλο ποσοστό της συμμετοχής του και συνεχίζει. Εμείς πάλι δεν τον αδικούμε. Τον αγοραστή αναζητούμε.

Τόσο καιρό απορροφάται η προσφορά του χωρίς να πέφτει η μετοχή. Βάζει όπως σήμερα π.χ. 50 χιλ. τεμάχια στα 0,10 ευρώ και κάποιος τολμηρός καθημερινά τα αγοράζει.

Και μερικές φορές αφήνει και κάμποσα στην πλευρά των αγοραστών. Κάνει εντύπωση πάντως πως μετά από τόσες πωλήσεις δεν υπάρχει ανακοίνωση αγοραστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης