Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 2,23% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού, στο 3,47% το 10ετές - Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ράλι 2,23% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού, στο 3,47% το 10ετές - Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές
Η πίεση στην αγορά των ιταλικών ομολόγων επίσης αποκλιμακώνεται
(upd) Ιδιαίτερα θετικό ήταν το σημερινό (16/10/2018) κλίμα στις αγορές μετοχών στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μετά την κατάθεση του ιταλικού προϋπολογισμού 2019 στην Κομισιόν.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 βρίσκεται στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται και πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η απάντηση που θα δώσει στη Ρώμη, η οποία κατέθεσε τον προϋπολογισμό της χωρίς καμία αλλαγή στους δημοσιονομικούς στόχους που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για το 2019.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο «εκτοξεύτηκε» κατά 2,23% κι έκλεισε στις 19.717,83 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Intesa Sanpaolo ενισχύθηκε κατά 1,40%, η Enel κατέγραψε άνοδο 3,4%, ενώ η Unicredit σημείωσε άνοδο 0,8%.
Σημαντική αποκλιμάκωση κατέγραψαν, εν τω μεταξύ, οι πιέσεις στην αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης, στο 3,46%, από 3,56% χθες.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση 17 μ.β. στο 1,59% από 1,75% χθες.


Αν και το προβλεπόμενο έλλειμμα είναι αρκετά χαμηλότερα από το 3% που προβλέπουν οι κανόνες της Κομισιόν, είναι αρκετά υψηλότερο από το 1,8% που είχε τεθεί από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ως στόχος προκειμένου αφενός να εξυπηρετείται καλύτερα το δημόσιο χρέος και αφετέρου να μην προκληθεί ανησυχία στις αγορές και στους επενδυτές.
Πλέον, η Κομισιόν έχει στη διάθεσή της μια εβδομάδα για να ολοκληρώσει μια πρώτη αποτίμηση του ιταλικού προϋπολογισμού και να κρίνει αν τηρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες.

Σημαντική άνοδος και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν, εν τω μεταξύ, και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ώρα που η προσοχή στρέφεται στην αυριανή κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το Brexit.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,58% κι έκλεισε στις 364,96 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 22 μηνών που «άγγιξε» χθες, λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και των γεωπολιτικών εντάσεων.


Οι ευρωαγορές διεύρυναν τα κέρδη τους μετά το άνοιγμα της Wall Street, όπου οι δείκτες σημειώνουν ισχυρή άνοδο στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ, προσπαθώντας να ανακάμψουν από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας. 
Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε ισχυρή άνοδο 1,40% κι έκλεισε στις 11.776,55 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,53% στις 5.173,05 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε κατά 1,69% υψηλότερα στις 9.074,70 μονάδες.



Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με μικρότερα κέρδη 0,43% κι έκλεισε στις 7.059,40 μονάδες, εν μέσω των επίμονων ανησυχιών για το Brexit.


Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit κατά την αυριανή (17/10/2018) Σύνοδο Κορυφής, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, να εκτιμά ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα που να δικαιολογεί «αισιοδοξία» και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, να επισημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Volvo δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, με την πτώση να ξεπερνά το 4%, καθώς η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι κάποιες μηχανές φορτηγών ενδεχομένως ξεπερνούν τα όρια εκπομπών αερίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης