Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: H Κομισιόν θα απορρίψει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, αλλά η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει

Citigroup: H Κομισιόν θα απορρίψει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, αλλά η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη είναι υπεραισιόδοξες, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα για το κόστος των νέων μέτρων
Σημαντικούς χαρακτηρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν αναφορικά με τον εκτροχιασμό του ιταλικού ελλείμματος πάνω από τον στόχο του 2,4% για το 2019, σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, στον απόηχο της κατάθεσης του προϋπολογισμού στην Κομισιόν.
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη είναι υπεραισιόδοξες, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα για το κόστος των νέων μέτρων.
«Είναι ξεκάθαρο ότι το προσχέδιο του προϋπολγισμού της Ιταλίας για το 2019, δεν συμμορφώνεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ», σημειώνει η Citigroup.
Ειδικότερα, η υψηλή δημοσιονομική επέκταση (+0,8% του ΑΕΠ), αντιτίθεται στις συστάσεις για περιορισμό των δαπανών κατά 0,6% του ΑΕΠ.
Επιπλέον, είναι σαφές, ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του κανόνα της ΕΕ που προβλέπει ότι οι κυβερνητικές δαπάνες δεν πρέπει να ξεπεράσουν τον ρυθμό ανάπτυξης.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κομισιόν είναι πιθανόν να απορρίψει συνολικά τον προϋπολογισμό της Ιταλίας σε ορίζοντα δύο εβδομάδων.
Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις θέσεις της, εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει την Κομισιόν να προτείνει την ενεργοποίηση του μηχανισμού υπερβολικού ελλείμματος έως τα τέλη Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης