Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZEW: Υποχώρησε περαιτέρω ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Οκτώβριο 2018, στις -24,7 μονάδες

ZEW: Υποχώρησε περαιτέρω ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Οκτώβριο 2018, στις -24,7 μονάδες
Οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία να περιοριστεί στις -12 μονάδες
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/10) στοιχεία του ερευνητικού ιδρύματος ZEW, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW υποχώρησε στις -24,7 μονάδες, έναντι -10,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις -12 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, ενώ απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 22,8 μονάδων.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες υποχώρησε στις 70,1 μονάδες, έναντι 76 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στις 74,5 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη ZEW για την Ευρωζώνη, σημειώθηκε πτώση στις -19,4 μονάδες, έναντι -7,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο 2018 και έναντι προβλέψεων των αναλυτών στις -9,2 μονάδες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ZEW, Achim Wambach, ο κίνδυνος ενός «σκληρού Brexit», ο οποίος γίνεται ακόμα πιο πιθανός, επηρέασε αρνητικά τις προσδοκίες για την οικονομία και τις εξαγωγές, με τον ίδιο να προσθέτει ότι η φαινομενική εξασφθένιση της θέσης του γερμανικού κυβερνώντος συνασπισμού επηρέασε επίσης αρνητικά το οικονομικό κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης