Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΑΤ Ομονοίας: Περιμένουν να καούν αστυνομικοί για να αντιδράσουν;

Μητσοτάκης στο ΑΤ Ομονοίας: Περιμένουν να καούν αστυνομικοί για να αντιδράσουν;
«Πρώτο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
To Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο έγινε το βράδυ της Δευτέρας στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους.
«Πρώτο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια.
«Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαρατάστασή μας στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες.
Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια.
Υποσχόμαστε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα παταχθούν την επόμενη κιόλας ημέρα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.
Έπρεπε να γίνει αυτή η επίθεση για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και να έρθει επιτέλους στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.
Περιμένουν να καούν κάποιοι αστυνομικοί για να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν εδώ» διερωήτηκε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη που επισκέφθηκε και εκείνη το ΑΤ Ομονοίας, να επισκεφθεί και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να διαπιστώσει τα όσα εκτυλίσσονται και εκεί από σήμερα το πρωί, όταν ομάδα φοιτητών εγκλώβισε καθηγητές στο κτήριο της Συγκλήτου.
«Μια και είναι η υπουργός εδώ ας πεταχτεί και μέχρι και το Πανεπιστήμιο να δει την κατάσταση που επικρατεί.
Οι Έλληνες πολίτες σήμερα όχι μόνο σήμερα εδώ στο κέντρο της Αθήνας , αλλά και παντού αισθάνονται απροστάτευτοι.
Το πρώτο χρέος της πολιτείας είναι ένα εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών κι αυτό θα κάνουμε εμείς» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται, ότι περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν χθες (15/10) με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.
Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.
Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια.
Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.
Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης