Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Performance Technologies: Στις 22 Οκτωβρίου 2018 η αποκοπή μερίσματος - Από 29/10 η καταβολή

tags :
Performance Technologies: Στις 22 Οκτωβρίου 2018 η αποκοπή μερίσματος - Από 29/10 η καταβολή
Στις 22 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2017 της Performance Technologies, ενώ η καταβολή του θα ξεκινήσει από τις 29 Οκτωβρίου
Στις 22 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2017 της Performance Technologies, ενώ η καταβολή του θα ξεκινήσει από τις 29 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σημερινή (16/10/2018) ανακοίνωση, η «Performance Technologies Ανώνυμος Εταιρία Πληροφορικής» ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 2 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α. του Χ.Α., τα ακόλουθα:
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 6ης Σεπτεμβρίου 2018 ενέκρινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,0353 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου.
Στο άνω ποσό μερίσματος περιλαμβάνεται μέρισμα ποσού 0,0002 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στις 19.460 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες δεν δικαιούνται μέρισμα.
Το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,0353 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15%, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Νόμου 4172/2013 όπως ισχύει σήμερα και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος θα ανέλθει σε 0,0300 ευρώ ανά μετοχή.
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 23/10/2018 (ημερομηνία προσδιορισμού – record date).
Η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2017 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/10/2018.
Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29/10/2018, μέσω των χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. και μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Ειδικότερα η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την Πληρώτρια Τράπεζα «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» ως ακολούθως:
1. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους δικαιούχους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.
2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο δικαιούχος μέτοχος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αρ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους δικαιούχους μετόχους που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους.
Αφορά μόνο δικαιούχους μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ».
3. Από την 29 Οκτωβρίου 2018 μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», για τους υπόλοιπους δικαιούχους μετόχους.
Για την πληρωμή από το δίκτυο καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας ο δικαιούχος μέτοχος οφείλει να προσκομίσει:
• Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.),
• Εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ)
• Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) για την κατάθεση των χρημάτων (βάση ισχυουσών διατάξεων για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων).
Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνο με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια Αρχή.
Η είσπραξη του μερίσματος, θα είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
Μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες, οι μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας, (οδός Ευρυμέδοντος 4, Αθήνα, τηλ. 210 9947100).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης