Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητη στο 4% παρέμεινε η ανεργία, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Αμετάβλητη στο 4% παρέμεινε η ανεργία, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο αριθμός των απασχολούμενων στη Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στα 32,39 εκατ. άτομα
Αμετάβλητο παρέμεινε το ποστό ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/10) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου του 2018 διαμορφώθηκε στο 4%, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στα 1,36 εκατ. άτομα.
Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 16 έως 64 ετών, το ποσοστό απασχόληση για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στο 75,5%, υποχωρώντας κατά 0,2% σε σχέση με το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2018, με τον αριθμό των απασχολούμενων να παραμένει κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στα 32,39 εκατ. άτομα.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό απασχόληση για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκε στο 75,1%.
Παράλληλα, ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός αυξήθηκε κατά +3,1%, εξαιρουμένων των επιδομάτων, γεγονός που αποτέλεσε τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου από τις αρχές του 2009, ενώ συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, η ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 2,7%.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μία μέρα πριν από τη συνάντηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Theresa May, με τους Ευρωπαίους ηγέτες, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει για το Brexit.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν «παγώσει», κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με τις συνθήκες που θα επικρατούν στα ιρλανδικά σύνορα μετά τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης