Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η διόρθωση της Ικτίνος και τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη όσων πόνταραν στην αντίδραση

tags :
Η διόρθωση της Ικτίνος και τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη όσων πόνταραν στην αντίδραση
Η μετοχή στην τελευταία της ανοδική κίνηση από τέλη Μαΐου ουσιαστικά δεν είχε διορθώσει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη
Σημαντική διόρθωση, η οποία ήταν και απαραίτητη κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις η μετοχή της Ικτίνος δίνοντας δυνατότητα για τοποθέτηση σε ελκυστικότερα επίπεδα.
Η μετοχή βέβαια έχει καταγράψει μυθικό ράλι μέσα στο 2018, λόγω των προοπτικών βελτίωσης των αποτελεσμάτων, τα οποία όπως έδειξε και το εξάμηνο ήταν εξαιρετικά.
Στις αρχές του έτους διαπραγματευόταν στα 2,20 ευρώ και στις 6/9 βρέθηκε στα 6,58 ευρώ.
Προς τα τέλη του ίδιου μήνα ξεκίνησε η διόρθωση μέχρι τα 5 ευρώ, όπου υπήρχε μία στήριξη και στη συνέχεια αντέδρασε έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στα 5,74 ευρώ, ήτοι 15% περίπου υψηλότερα.
Η αποτίμηση έχει διαμορφωθεί στα 164 εκατ. ευρώ και προφανώς οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας.
Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 32 εκατ. ευρώ από 21,2 εκατ. ευρώ αφού το ελληνικό μάρμαρο γίνεται ανάρπαστό και σε καλές τιμές, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 10,5 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι στα 45 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις 72,1 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 10,1 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση που τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου διατηρήσουν τη δυναμική του πρώτου τότε είναι πιθανό η αποτίμηση παρά το μεγάλο ράλι να παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης