Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: ΕΕ και Βρετανία θα δουλέψουν σοβαρά τις επόμενες εβδομάδες για μια συμφωνία για το Brexit

Barnier: ΕΕ και Βρετανία θα δουλέψουν σοβαρά τις επόμενες εβδομάδες για μια συμφωνία για το Brexit
Η ΕΕ και η Βρετανία θα εργαστούν «ήρεμα και σοβαρά» τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία θα εργαστούν «ήρεμα και σοβαρά» τις επόμενες εβδομάδες, ώστε για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το επικείμενο «διαζύγιο», χωρίς να δημιουργηθούν «σκληρά σύνορα» μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε σήμερα (16/10/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από μια σύνοδο των υπουργών της ΕΕ σε μια σύνοδο στο Λουξεμβούργο, ο Barnier δήλωσε ότι μια συμφωνία με τη Βρετανία πρέπει να είναι «ομαλή για όλους και όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας».
«Θα πάμε αυτή τη φορά, ήρεμα και σοβαρά, για να καταλήξουμε σε μια γενική συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Barnier, εν όψει της έκτακτης συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο (17-18/10) για το Brexit.
«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να βρούμε αυτή τη συμφωνία... και για να σημειώσουμε αυτή την αποφασιστική πρόοδο», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής.
Όπως προειδοποίησε ο Barnier, παρά την «πολύ σκληρή δουλειά», παραμένουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των ιρλανδικών συνόρων, ενώ τόνισε ότι ΕΕ και Βρετανία μπορεί να απέχουν εβδομάδες από μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης