Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stubb (αντιπρόεδρος της ΕΙΒ): Το μόνο που έχω να πω στη May είναι... καλή τύχη - Έχει την πιο δύσκολη δουλειά

Stubb (αντιπρόεδρος της ΕΙΒ): Το μόνο που έχω να πω στη May είναι... καλή τύχη - Έχει την πιο δύσκολη δουλειά
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας δήλωσε ότι η May είναι η πρωθυπουργός η οποία αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση
Την άποψη ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, είναι η ηγέτης που αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση από κάθε άλλον εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (European Ιnvestment Bank - EIB), Alexander Stubb αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Καλή τύχη είναι το μόνο που λέω στην Theresa May» δήλωσε ο Stubb όταν ρωτήθηκε ποια συμβουλή θα έδινε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό.
Όπως είπε η May έχει ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει καθώς πρέπει να διαπραγματευτεί για ένα πακέτο που γνωρίζει ήδη ότι δεν είναι καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρώπη.
Και το αποκορύφωμα είναι -σύμφωνα με τον ίδιο- ότι πρέπει να αντιμετωπίζει και τις γκρίνιες στο εσωτερικό της χώρας της.
Ο Stubb επεσήμανε ότι μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα εάν δεν έχιε τη στήριξη από το εσωτερικό της χώρας της.
«Από την αρχή έλεγα ότι είμαι σίγουρος ότι η ευρωπαϊκή πλευρά θα βρει έναν συμβιβασμό και μια διαπραγματευτική λύση, αλλά το μόνο πράγμα που στο τέλος της ημέρας μπορεί να εκτροχιάσει το Brexit είναι μια απόφαση από το Κόμμα των Συντηρητικών, μια απόφαση στο κοινοβούλιο ή ένα νέο δημοψήφισμα» τόνισε.
«Έτσι η μπάλα είναι στο γήπεδο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πρέπει να αποφασίσουν τι κάνουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης