Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Αναπόφευκτη μια αναβολή του Brexit, πρέπει να υπάρξει χρόνος για μια συμφωνία

Dijsselbloem: Αναπόφευκτη μια αναβολή του Brexit, πρέπει να υπάρξει χρόνος για μια συμφωνία
Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα, ή ακόμα και τον επόμενο μήνα, εκτιμά ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem
Η απόσυρση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναβληθεί για μετά τον Μάρτιο του 2019, ώστε να υπάρξει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει μια ομαλή έξοδο, δήλωσε σήμερα (16/10/2018) ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Αν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας δεν έχει κάποιον ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η άποψή του είναι σημαντική, καθώς θεωρείται «παλαίμαχος» στη διαχείριση κρίσεων της ΕΕ.
«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα, ή ακόμα και τον επόμενο μήνα», γράφει ο Dijsselbloem στο blog του στη σελίδα «LinkedIn».
«Επιπλέον χρόνος είναι αναπόφευκτος», δήλωσε ο Dijsselbloem.
«Χρειάζεται να εργαστούμε πάνω σε μια οποιαδήποτε σοβαρή συμφωνία, είναι απαραίτητο να αποφύγουμε μια εκπρόθεσμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο να επιτρέψουμε νέες εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα εάν η συμφωνία απορριφθεί μεσοπρόθεσμα, κάτι που φαίνεται ακόμη πολύ πιθανό», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Dijsselbloem δήλωσε ακόμη ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μπορούσε να συμφωνηθεί με το Λονδίνο μόνο την τελευταία στιγμή,
«Η απόφαση να σταματήσουμε το ρολόι δεν πρόκειται να έρθει μέχρι την τελευταία στιγμή», έγραψε.
«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο χρόνος προσφέρει λύσεις σε περιόδους ευρωπαϊκών κρίσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης