Διεθνή

Brinkhaus (CDU): Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την Ιταλία - Ερωτήματα για τον προϋπολογισμό

tags :
Brinkhaus (CDU): Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την Ιταλία - Ερωτήματα για τον προϋπολογισμό
Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους στόχους του ελλείμματος της Ιταλίας, σύμφωνα με τον Brinkhaus
Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την Ιταλία, αναφέρει ο βουλευτής του CDU, Ralph Brinkhaus, ο οποίος δεν δίστασε να επισημάνει ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον προϋπολογισμό της χώρας.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιασθεί οι προειδοποιήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων προς τον αντιευρωπαϊκό κυβερνητικό συνασπισμό και τα σχέδια για σημαντική αύξηση στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
Ο βουλευτης του CDU διευκρίνισε ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους στόχους του ελλείμματος της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει μόνο «προκαταρκτική ένδειξη» για το τι μπορεί να συμβεί.
Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει αύξηση του ελλείμματος τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να καλύψει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για υψηλότερες δαπάνες και μείωση της φορολογίας.
Ωστόσο με το δημόσιο χρέος στο 133% του ΑΕΠ, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα και μία σχετικά ισχνή ανάπτυξη, η Ρώμη δύσκολα μπορεί να αντέξει μία νέα αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Το υψηλότερο έλλειμμα παραβιάζει επίσης κατάφωρα τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους επιβάλλει η Κομισιόν, θέτοντας τη Ρώμη σε πορεία σύγκρουσης με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αναφέρει ο Brinkhaus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης