Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 2,1% για Dow και S&P 500 στη Wall, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και μάκρο

tags :
Ράλι 2,1% για Dow και S&P 500 στη Wall, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και μάκρο
Εντυπωσιακή άνοδο και για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street - Στήριξη από καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου 2018
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε σήμερα (16/10/2018) η Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ, με τους δείκτες να ανακάμψουν από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας.
Εντυπωσιακά κέρδη 2,15% σημείωσε ο Dow Jones, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 25.794 μονάδων.
Στο 2,18% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.810 μονάδες, ενώ κατά 2,89% υψηλότερα κινήθηκε  ο Nasdaq στις 7.645 μονάδες.




Η μετοχή της Morgan Stanley σημείωσε άνοδο 5,77%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το γ’ τρίμηνο του 2018, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της στο trading μετοχών, που αντιστάθμισαν τις αδύναμες επιδόσεις στις συναλλαγές ομολόγων.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 19% στα 2,11 δισ. δολ., ή 1,17 δολ. ανά μετοχή, στο γ’ τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,01 δολ. ανά μετοχή.
Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύθηκε κατά 3%, καθώς τα κέρδη της τράπεζας για το γ’ τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, έχοντας επωφεληθεί από την αύξηση των εσόδων της στη μονάδα συναλλαγών μετοχών, που αντιστάθμισε την πτώση στο trading σταθερού εισοδήματος.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 20,5% στα 2,45 δισ. δολ., ή 6,28 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια αύξηση των κερδών της στα 5,38 δολ. ανά μετοχή.
Πάντως, τόσο η μετοχή της Morgan Stanley όσο και της Goldman Sachs καταγράφουν ισχυρές απώλειες από την αρχή του 2018, 17% και 21% αντίστοιχα, εν μέσω ανησυχιών για πιέσεις στα έσοδα από trading και λόγω της επιβράδυνσης στις συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές και των UnitedHealth Group και Johnson & Johnson, 4% και 1,96% αντίστοιχα, στον απόηχο επίσης ισχυρότερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων, ενώ η μετοχή της BlackRock υποχώρησε κατά 4,43%, παρά το «άλμα» 29% στα κέρδη γ’ τριμήνου.
Σημαντική άνοδο καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος, που υπέστη και το μεγαλύτερο πλήγμα από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας.
Η Netflix ενισχύθηκε κατά 3,98% εν όψει της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της αργότερα σήμερα, το Facebook σημείωσε άνοδο 3,43%, η Amazon κατέγραψε κέρδη 3,35%, η Alphabet -μητρική της Google- κινήθηκε με άνοδο 2,6%, ενώ η Apple κινήθηκε κατά 2,2% υψηλότερα.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν και ορισμένα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου τον Σεπτέμβριο 2018, και συγκεκριμένα 0,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι του 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σε ετήσια βάση η άνοδος διαμορφώθηκε στο 5,1% -ο ταχύτερος ρυθμός των τελευταίων οκτώ ετών.
Για το γ’ τρίμηνο 2018, η αύξηση έφθασε το 3,3% σε ετήσια βάση και στο 5,3% σε τριμηνιαία.
Οι δείκτες της Wall Street προσπαθούν να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που πυροδότησαν οι ανησυχίες για την άνοδο του κόστους δανεισμού των ΗΠΑ.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι τα «ανοίγματα» θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε νέα επίπεδα - ρεκόρ τον Αύγουστο του 2018, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 7,14 εκατ. τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση στους κλάδους κατασκευής, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υγείας.
Σήμερα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά, με εκείνη του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 3,158%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης