Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά προσεκτικά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά προσεκτικά
ΑΓΟΡΑ: Έφτασε κοντά στις 650 μονάδες, αλλά από εδώ και πάνω θέλει δύναμη, γιατί όλο και κάποιοι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Υπάρχουν αρκετά θεματάκια στο εσωτερικό που κάνουν τα στελέχη της αγορά απαισιόδοξα. Επομένως οι long ας παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

ΤΖΙΡΟΣ: Απογοητευτικός...

EUROBANK: Ξαναβγήκαν στηρίξεις και καλές στις δημοπρασίες αλλά έμειναν αρκετά ανεκτέλεστα στην πλευρά των πωλητών

COCA COLA: Έβαλε πλάτη και κράτησε την αγορά ψηλά.

JUMBO: Τα καλά αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο ταμπλό – Ξεπέρασε τις 200 χιλ. τεμάχια ο όγκος και η μετοχή έκλεισε στα 12,90 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Δυνατός! Στα 8,57 ευρώ με άνοδο 3,25% και έχει πρόσφατα δώσει και μερισματάκι 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΧΑΕ: Βλέπεις το χρηματιστήριο πως πάει και βγάζεις συμπέρασμα για το πως κινείται η μετοχή.

LAMDA: Έχει κρατήσει τα 5,80 ευρώ αλλά δεν δείχνει δυναμική για απομάκρυνση. Στα 5,96 ευρώ και αν δεν ξεφύγει τότε ο πήχης πάει κοντά στα 5,40 ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Το κακό είναι πως το παιχνίδι έχει περιοριστεί σε ελάχιστες μετοχές με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες, και κυρίως αυτές που αξίζουν, να μην συγκεντρώνουν επενδυτικά βλέμματα.

Έχει καλές ευκαιρίες στα μικρομεσαία αλλά παρατηρούνται πωλήσεις από χαρτοφυλάκια που είτε έπαθαν ζημιά, είτε επιθυμούν να αντλήσουν ρευστότητα και να περιμένουν.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έδειξε αντανακλαστικά στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει άνοδο άνω του 15%. Καλή και η διόρθωση από τα ψηλά, χρειαζόταν. Υπενθυμίζεται το εξαιρετικό εξάμηνο.

CENTRIC: Προκλητικά χαμηλή η αποτίμηση, αλλά συνεχώς βγαίνουν χαρτιά. Έχει κάνει το τελευταίο διάστημα μεγάλους όγκους, αλλά ο πωλητής επιμένει.

Σήμερα έβγαζε πωλήσεις στα 0,11 ευρώ, ήτοι στην αποτίμηση των 11,1 εκατ. ευρώ. Ταμειακά διαθέσιμα στο εξάμηνο 5,1 εκατ. ευρώ (και υπάρχουν και κάποια άλλα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί) με ελάχιστο δανεισμό και καθαρή θέση 22,3 εκατ. ευρώ.

Έχει πουλήσει την ιντερνετική δραστηριότητα και αναμένεται να λάβει και άλλα χρήματα. Αν πάρει άλλα 5 εκατ. ευρώ τα οποία μάλλον είναι σίγουρα τότε τα ταμειακά διαθέσιμα θα είναι όσα η αποτίμηση.

ΣΕΝΤΡ: Ο τζίρος είναι μηδενικός , έχει όμως ξενοδοχείο στη Μύκονο, αγόρασε κατάστημα στα Βριλήσσια, έχει μικρό φωτοβολταϊκό.

Έχει 2,22 εκατ. ίδιες μετοχές με τιμή 0,95 ευρώ ανά μετοχή, αλλά δεν βγαίνει πλέον για αγορές.

ΟΛΥΜΠ: Εδώ το στοίχημα είναι το ξενοδοχείο και πόσο αποτιμάται και όχι η κατασκευαστική δραστηριότητα. «Ολόκληρο» πόδι στη Χαλκιδική, ξενοδοχείο, μαρίνα, γκολφ, αμπελώνας, καζίνο κτλ, κτλ και η αποτίμηση είναι στα 54 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη η διόρθωση από τα ψηλά των 2,57 ευρώ αλλά μην ξεχνάμε πως η κίνηση έχει ξεκινήσει από τα 0,70 ευρώ πριν δυο χρόνια, όταν πουλούσε insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης