Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έκκληση May για ενότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Βρετανία: Έκκληση May για ενότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου ότι «εάν εμείς ως κυβέρνηση στεκόμαστε ενωμένοι, μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία»
Έκκληση για ενότητα απηύθυνε σήμερα (16/10/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, η οποία εξασφάλισε την στήριξη του υπουργικού της συμβουλίου στην στρατηγική της για το Brexit.
Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου ότι «εάν εμείς ως κυβέρνηση στεκόμαστε ενωμένοι και ακλόνητοι, μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα κάνει πραγματικότητα το δημοψήφισμα».
Ο επίσημος εκπρόσωπος της May δήλωσε ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συμφώνησαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν μπορεί να παραμείνει απεριόριστα στη λεγόμενη λύση “ backstop”» για τα ιρλανδικά σύνορα και ότι οι υπουργοί συζήτησαν «την ανάγκη για έναν μηχανισμό που θα καθορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο θα τερματιστεί το “backstop”»
Ο ίδιος τόνισε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν μπορεί να δεχτεί ένα σύνορο στη Θάλασσα της Ιρλανδίας
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι Βρετανία και ΕΕ πλησιάζουν όλο και περισσότερο η μία στην άλλη στις συνομιλίες για το Brexit.
«Πάντα λέγαμε ότι θέλουμε μια συμφωνία το φθινόπωρο, η σύνοδος κορυφής αυτής της εβδομάδας είναι μέρος αυτής της διαδικασίας», δήλωσε.
«Θα αποφύγουμε οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα κρατηθεί σε ένα “backstop” ενάντια στη βούλησή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Ο ίδιος γνωστοποίησε πως η May ενημέρωσε τους υπουργούς ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε έναν μεγάλο αριθμό τομέων, ενώ υπάρχουν δύο σημεία στα οποία κολλάνε οι συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης