Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση στην κερδοφορία των ιαπωνικών τραπεζών

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση στην κερδοφορία των ιαπωνικών τραπεζών
Περαιτέρω υποχώρηση στην κερδοφορία των ιαπωνικών τραπεζών αναμένει η Moody's
Περαιτέρω υποχώρηση, αλλά με φθίνοντα ρυθμό, στην καθαρή κερδοφορία των ιαπωνικών τραπεζών αναμένει η Moody's, κάνοντας λόγο, ωστόσο, για μία ισχυρή κεφαλαιακή θέση.
Ο αμερικανικός οίκος ορίζει σε σταθερές (από το 2012 δεν έχουν μεταβληθεί) τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για τις τράπεζες της Ιαπωνίας, επισημαίνεται.
«Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα και επαρκή κεφάλαια, παρά την πίεση στην κερδοφορία και τους κινδύνους για τα περιουσιακά στοιχεία.
Η στήριξη θα προέλθει από ένα σταθερό περιβάλλον λειτουργίας.
Προβλέπουμε ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας να αναπτυχθεί κατά 1,1% το 2018 και 1% το 2019, ενώ το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί περαιτέρω», σχολιάζει ο οίκος, συμπληρώνοντας πως η συνεχιζόμενη ευνοϊκή νομισματική πολιτική θα βοηθήσει την οικονομία να διατηρήσει την ανάπτυξη, ακόμη και αν η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) προχωρήσει σε σύσφιξη, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η ποιότητα του ενεργητικού θα παραμείνει ισχυρή, ωστόσο οι κίνδυνοι από τα δάνεια στην αγορά ακινήτων συσσωρεύονται για τις περιφερειακές τράπεζες.
Οι δείκτες κεφαλαίου θα παραμείνουν σταθεροί, σημειώνεται.
Να σημειωθεί πως οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας -Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (A1), Sumitomo Mitsui Financial Group και Mizuho Financial Group- κατέχουν περίπου το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης