Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Δεν έχει σημειωθεί αποφασιστική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Δεν έχει σημειωθεί αποφασιστική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit
Την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί αποφασιστική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar
Την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί αποφασιστική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit, εξέφρασε σήμερα (16/10/2018) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, αν και επεσήμανε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι δυνατή μια θετική έκβαση.
«Είμαι απογοητευμένος και ανήσυχος, παρά τις προσπάθειες αυτές, δεν κατέστη δυνατή η αποφασιστική πρόοδος που χρειαζόμαστε τόσο επιτακτικά.
Το χάσμα μεταξύ των θέσεων είναι σημαντικό και ο χρόνος τελειώνει», προειδοποίησε ο Varadkar, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναβολή στην προθεσμία του Οκτωβρίου για την επίτευξη της συμφωνίας.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει απίθανο, αν και υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες μπορούν να επιτύχουν μόνο με τη λύση «Backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για μια συμφωνία για το Brexit, η οποία θα διατηρήσει ανοιχτό το ιρλανδικό σύνορο.
Ο Coveney δήλωσε ότι δεν αναμένει μεγάλες αποφάσεις από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, αφού οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές χρειάζονται χρόνο για να επιστρέψουν στις συνομιλίες και να δουν πού βαδίζουν, ενώ πρόσθεσε ότι ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, τον διαβεβαίωσε για την ακλόνητη αλληλεγγύη του μπλοκ στην Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης