Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό σε υψηλά 2,5 μηνών, στα 1.231 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό σε υψηλά 2,5 μηνών, στα 1.231 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη κάτω του 0,1% ή 70 σεντς στα 1.231 δολ. ανά ουγγιά
Οριακά κέρδη κατέγραψε σήμερα (16/10/2018) ο χρυσός, επιτυγχάνοντας, ωστόσο, να κλείσει σε υψηλά τριών μηνών, χάρη στην ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων, που έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ωστόσο, το δολάριο ανέκαμψε μετά από ορισμένα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου τον Σεπτέμβριο 2018, και συγκεκριμένα 0,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι του 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σε ετήσια βάση η άνοδος διαμορφώθηκε στο 5,1% -ο ταχύτερος ρυθμός των τελευταίων οκτώ ετών.
Για το γ’ τρίμηνο 2018, η αύξηση έφθασε το 3,3% σε ετήσια βάση και στο 5,3% σε τριμηνιαία.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι τα «ανοίγματα» θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε νέα επίπεδα - ρεκόρ τον Αύγουστο του 2018, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 7,14 εκατ. τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση στους κλάδους κατασκευής, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υγείας.
Η ανάκαμψη του δολαρίου και οι αυξημένες προοπτικές για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed άσκησαν πιέσεις στον χρυσό.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη κάτω του 0,1% ή 70 σεντς στα 1.231 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου 2018, αν και νωρίτερα είχε «αγγίξει» τα 1.235,90 δολ. 
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 95,1 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,157 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης