Η Κριμαία θα ενισχύσει το εμπόριο και τις μεταφορικές συνδέσεις με τη Συρία

Η Κριμαία θα ενισχύσει το εμπόριο και τις μεταφορικές συνδέσεις με τη Συρία
Ο Σύρος πρόεδρος Assad σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κριμαία τον Απρίλιο του 2019 και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την έναρξη τακτικών επιβατικών πτήσεων ανάμεσα στη Συρία και τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας,
Ο Σύρος πρόεδρος Assad σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κριμαία τον Απρίλιο του 2019 και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την έναρξη τακτικών επιβατικών πτήσεων ανάμεσα στη Συρία και τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η Κριμαία αντιμετωπίζει κυρώσεις της Δύσης μετά την προσάρτηση της τότε ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσία το 2014.
Η Συρία υπόκειται επίσης σε κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν μέλη αντιπροσωπείας της Κριμαίας που επισκέφθηκε τη Συρία αυτή την εβδομάδα, περιλαμβανομένου του υποστηριζόμενου από τη Μόσχα πρωθυπουργού της Κριμαίας S. Aksionov.
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως αξιωματούχοι από τη Συρία και την Κριμαία συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν Συριακό Εμπορικό Οίκο στην Κριμαία και μια κοινή ναυτιλιακή εταιρία. Συμφώνησαν επίσης να διευκολύνουν οικονομικά και τραπεζικά μέτρα.
«Η Κριμαία είναι το πλησιέστερο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και ως εκ τούτου μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο διμερές εμπόριο ανάμεσα στη Συρία και την Κριμαία, και ανάμεσα στη Συρία, την Κριμαία και τη Ρωσία», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο δήλωση του Σύρου υπουργού Οικονομικών S. Xalil
Η Ρωσία είναι σύμμαχος του Assad στον πόλεμο που μαίνεται επτά χρόνια στη Συρία. Οι ηγέτες άλλων δύο περιοχών που αποσχίστηκαν από τη Γεωργία τις οποίες υποστηρίζει η Ρωσία, η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία, επισκέφθηκαν επίσης τη Δαμασκό φέτος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS