Σκληρή επίθεση Salvini σε Macron για τους μετανάστες - Διεθνής ντροπή η Γαλλία

Σκληρή επίθεση Salvini σε Macron για τους μετανάστες - Διεθνής ντροπή η Γαλλία
Ο Salvini αποκάλεσε "διεθνής ντροπή" την ενέργεια της Γαλλίας, όταν Γάλλοι αστυνομικοί οδήγησαν δύο μετανάστες πέρα από τα σύνορα, αφήνοντάς τους στην Ιταλία
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης M. Salvini αποκάλεσε σήμερα (16/10) "διεθνής ντροπή" την ενέργεια της Γαλλίας, έπειτα από το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής όταν Γάλλοι αστυνομικοί οδήγησαν δύο μετανάστες πέρα από τα σύνορα, αφήνοντάς τους στην Ιταλία.
Οι εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών έχουν κλιμακωθεί μετά αφότου η Ρώμη κατηγόρησε το Παρίσι για υποκρισία μετά την άρνησή του να δεχτεί ένα δίκαιο μερίδιο των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης από το 2014.
Την Παρασκευή, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα βαν της γαλλικής αστυνομίας να διασχίζει τα σύνορα στα ορεινά σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας στο Κλαβιέρ, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε, στις ιταλικές Άλπεις, αναγκάζοντας δύο μαύρους άνδρες να βγουν έξω σε μια δασώδη περιοχή. Έπειτα το βαν της γαλλικής αστυνομίας επέστρεψε πίσω στη γαλλική επικράτεια.
Η Ιταλία απαίτησε εξηγήσεις από την Γαλλία και χθες Δευτέρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον επικεφαλής του γαλλικού διαμερίσματος Οτ-Αλπ που συνορεύει με την Ιταλία, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η αστυνομία της περιοχής του διέσχισε τα σύνορα, αποκαλώντας την εισβολή "ένα λάθος".
Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Salvini απέρριψε την εξήγηση και απαίτησε να λάβει γνώση για τις ταυτότητες των δύο ανδρών, που όπως είπε, είναι μετανάστες.
"Αυτό που συνέβη στο Κλαβιέρ αποτελεί μια άνευ προηγουμένου προσβολή ενάντια στη χώρα μας", ανέφερε ο Salvini.
"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διεθνή ντροπή και ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτε", είπε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS