Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ G7: Να γίνει ενδελεχής και αξιόπιστη έρευνα για την υπόθεση Kasogghi - Αναβάλλει επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία η Lagarde

tags :
ΥΠΕΞ G7: Να γίνει ενδελεχής και αξιόπιστη έρευνα για την υπόθεση Kasogghi - Αναβάλλει επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία η Lagarde
Τα ίχνη του 59χρονου δημοσιογράφου έχουν εξαφανιστεί από τις 2 Οκτωβρίου
Παραμένουν έντονες οι διεθνείς αντιδράσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου J. Kasogghi, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από τις 2 Οκτωβρίου ύστερα από την είσοδο του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σε ανακοίνωση τους οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου ζητώντας να διενεργηθεί «σε βάθος, αξιόπιστη, διαφανής και ταχεία» έρευνα για την υπόθεση από πλευράς Σαουδικής Αραβίας.
«Παραμένουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξαφάνιση του διαπρεπούς σαουδάραβα δημοσιογράφου J. Kasogghi», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους, κρίνοντας ότι εκείνοι που φέρουν ευθύνη για την υπόθεση πρέπει να λογοδοτήσουν.
«Ενθαρρύνουμε τη συνεργασία ανάμεσα στις τουρκικές και τις σαουδαραβικές αρχές και ελπίζουμε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα διενεργήσει μια σε βάθος, αξιόπιστη, διαφανή και ταχεία έρευνα, όπως ανακοινώθηκε.
Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και να προστατεύουμε την ελευθερία του Τύπου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι ο 59χρονος δημοσιογράφος ήταν σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 2017 δημοσιογράφος  βασανίστηκε και δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο από μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που ταξίδεψε από το Ριάντ ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζουν να διαψεύδουν μέχρι και σήμερα ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου.
Εν τω μεταξύ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Christine Lagarde ανακοίνωσε ότι λόγω της υπόθεσης αυτής αποφάσισε να αναβάλλει προγραμματισμένο ταξίδι της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα συμπεριλάμβανε έναν σταθμό στο Ριάντ, όπου θα συμμετείχε σε σύνοδο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης