Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υπάρχει σοβαρή δέσμευση από τη Σαουδική Αραβία να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση Kasogghi

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υπάρχει σοβαρή δέσμευση από τη Σαουδική Αραβία να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση Kasogghi
Αρνήθηκαν κατηγορηματικά οι Σαουδάραβες ότι γνωρίζουν τι συνέβη στο προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη είπε ο Pompeo
Την θέση ότι η Σαουδική Αραβία ανέλαβε σοβαρή δέσμευση ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση του δημοσιογράφου J. Kasogghi, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 2 Οκτωβρίου όταν και μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo.
Ο Pompeo είχε συνάντηση με τον βασιλιά Salman και τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως θα διενεργηθεί αξιόπιστη έρευνα για να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη με τον δημοσιογράφο που ήταν σφοδρός επικριτής του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας.
«Θεωρώ πως έπειτα από αυτές τις συναντήσεις υπάρχει σοβαρή δέσμευση να εξιχνιαστούν όλα τα γεγονότα και να υπάρξει λογοδοσία, συμπεριλαμβανομένης της εξακρίβωσης των τυχόν ευθυνών ηγετών και ανώτερων αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας» υποστήριξε ο Pompeo, τονίζοντας ότι οι Σαουδάραβες «αρνήθηκαν κατηγορηματικά πως γνώριζαν τι έγινε στο προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη».
«Ο πρίγκιπας διάδοχος δεσμεύθηκε ότι η εισαγγελική έρευνα θα προσφέρει σε όλο τον κόσμο μια ολοκληρωμένη και οριστική εξήγηση με απόλυτη διαφάνεια για την υπόθεση», συνέχισε ο Πομπέο, προσθέτοντας πως η συζήτηση που είχαν ήταν «άμεση» και «ειλικρινής».
«Υπογράμμισα τη σημασία που έχει να διενεργηθεί έρευνα σε βάθος, διαφανής και ταχεία, και οι Σαουδάραβες ηγέτες δεσμεύθηκαν για αυτό» είπε ο Pompeo, ο οποίος θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan για την εν λόγω υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης