Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Ναυάγησε» η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Gongbao - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
«Ναυάγησε» η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Gongbao - Επιβεβαίωση ΒΝ
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τη λήξη των συζητήσεων με την Gongbao Group για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Να λήξει τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή Gongbao Group για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το από 16 Οκτωβρίου 2018 (δείτε εδώ) δημοσίευμα του www.bankingnews.gr.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής αναφορικά με τη διαδικασία αποεπένδυσης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ», η Εθνική ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά από την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.
Η ΕΤΕ δεσμεύεται στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών αναφορικά με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ενημερώσει τους επενδυτές αντιστοίχως σε εύθετο χρόνο.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr στις 16/10/2018
 
Ναυάγησε η αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Gongbao – Υπάρχουν νέοι ενδιαφερόμενοι;

Ναυάγησε τελικώς το σχέδιο αγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον κινεζικό όμιλο Gongbao, καθώς η Εθνική Τράπεζα ουσιαστικά αμφισβητούσε ότι οι Κινέζοι έχουν τα 676 εκατ. του προσφερόμενου τιμήματος.
Οι κινέζοι επιμένουν ότι τα 676 εκατ. υπάρχουν και μάλιστα είχαν ζητήσει πέντε φορές να συναντηθούν με τη διοίκηση της Εθνικής, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, υπό τους Μυλωνά και Μιχαηλίδη, φέρονται να έχουν δεχτεί κρούσεις από άλλους ενδιαφερόμενους για την Εθνική Ασφαλιστική, χωρίς όμως αυτό να είναι σαφές εάν τελικώς η διοίκηση επιλέξει τη λύση της Δημόσιας Προσφοράς (IPO) ή την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι η Gongbao σχεδιάζει να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Εθνική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης