Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Στο 2,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία να υποχωρήσει στο 2,6% για τον Σεπτέμβριο
Μικρότερη των εκτιμήσεων ήταν η ετήσια άνοδος του πληθωρισμού καταναλωτών στη Μεγάλη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/10) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παραμένοντας κοντά στο στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε κατά 2,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 2,7% τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτες προέβλεπαν αύξηση κατά 2,6%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο ΔΚΤ αυξήθηκε κατά 0,10% έναντι 0,70% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,30%.
Οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών συνέβαλαν περισσότερο στην πτωτική τάση των τιμών καταναλωτή, με τους τομείς των μεταφορών, της αναψυχής και του πολιτισμού να έχουν επίσης σημαντική συνεισφορά.
Αντίθετα, οι τομείς στους οποίους οι τιμές σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση για τον Σεπτέμβριο, ήταν αυτοί της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Επιπλέον, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων, ενέργειας, ποτών και καπνού, αυξήθηκε κατά 1,90% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι 2,10% τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης