Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,5% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,5% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,5% έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον Ιούλιο 2018
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/10) στοιχεία της Eurostat, η οποία παράλληλα αναθεώρησε επί τα χείρω τα στοιχεία της για τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι μηνιαίας πτώσης -0,1% τον Ιούλιο 2018, όπου οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο κατά +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,5% έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στο +2,6%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε κατά +2,3% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που σε μηνιαία βάση δε σημιεώθηκε κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την Ευρωζώνη, η κατασκευή κτηρίων υποχώρησε κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον τομέα των πολιτικών μηχανικών, και συγκεκριμένα στο -1,1%.
Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Σουηδία (-2,4%) και τη Γερμανία (-1,8%) ενώ αντίθετα, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε σε Σλοβενία (+2,8%) και Σλοβακία (+2,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης