Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Ένα «σκληρό» Brexit θα μπορούσε να καθηλώσει τις βρετανικές πτήσεις για τρεις εβδομάδες

tags :
Ryanair: Ένα «σκληρό» Brexit θα μπορούσε να καθηλώσει τις βρετανικές πτήσεις για τρεις εβδομάδες
Ένα «σκληρό» Brexit θα μπορούσε να καθηλώσει στο έδαφος τα αεροσκάφη της Ryanair για έως και τρεις εβδομάδες, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους
(upd) Ένα «σκληρό» Brexit θα μπορούσε να καθηλώσει στο έδαφος τις βρετανικές πτήσεις της Ryanair για έως και τρεις εβδομάδες, αλλά η εταιρεία θα μπορούσε να επιβιώσει από αυτό, δήλωσε σήμερα (17/10/2018) ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, Michael O’Leary, ενόψει της σημερινής συνόδου κορυφής της ΕΕ.
«Μπορεί να κρατήσουμε τα αεροπλάνα στο έδαφος για μία εβδομάδα, για δύο εβδομάδες, για τρεις εβδομάδες.
Θα ήταν πολύ επώδυνο», δήλωσε ο O’Leary στο «Reuters» από το Βερολίνο.
«Αλλά είμαστε μια μεγάλη εταιρία, μπορούμε να επιβιώσουμε», διαβεβαίωσε ο ίδιος.
Ο O’Leary είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι πτήσεις μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair εκτίμησε, παράλληλα, ότι η αεροπορική εταιρεία δεν θα αναπτυχθεί στη Γερμανία την επόμενη χρονιά, αφού έκλεισε τις βάσεις της στη Βρέμη και στο Βίζε, κοντά στο Ντίσελντορφ.
«Η κυκλοφορία μας θα ήταν επίπεδη», δήλωσε.
Ο O’Leary εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως η Ryanair θα μπορέσει να επιλύσει τη διαμάχη της με τα γερμανικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους πιλότους και το προσωπικό καμπίνας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, καταγράφεται πρόοδος στις συνομιλίες και δεν αναμένει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης