Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Επιδιώκουμε την ειρηνική συνύπαρξη αλλά θα υπερασπιστούμε τα σύνορα και το έδαφος μας

Παυλόπουλος: Επιδιώκουμε την ειρηνική συνύπαρξη αλλά θα υπερασπιστούμε τα σύνορα και το έδαφος μας
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την θέση ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες της αλλά είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί τα σύνορα και το έδαφος της διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος μιλώντας στα Ν. Κερδύλλια Σερρών στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων στις 17 Οκτωβρίου 1941.
«Ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως πραγματικοί δημοκράτες - γιατί η δημοκρατία έχει στην καρδιά της, στη ψυχή της, τον άνθρωπο - εμείς επιδιώκουμε την ειρήνη, την ειρηνική συνύπαρξη, την ανάπτυξη όλων των γειτόνων μας, θέλουμε την ευημερία τους, γιατί ξέρουμε ότι μόνο μέσα από τη συνύπαρξη και την ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία.
Άλλωστε, αυτό το διδάσκει ο ίδιος ο πολιτισμός μας και ο πολιτισμός της Ευρώπης μας.
Αλλά είμαστε και σαφείς.
Όσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την κοινή δημιουργία, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας.
Και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ εκπτώσεις.
Για αυτό το τονίζουμε: Θα υπερασπιστούμε έναντι οιουδήποτε και οποτεδήποτε ανά πάσα στιγμή την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφος μας, που είναι έδαφος -όπως είναι γνωστό- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό είναι εθνικό και ευρωπαϊκό μας χρέος» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος.
Ο ΠτΔ αναφέρθηκε και στην άνοδο των λαϊκιστών – εθνικιστών στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι αυτά τα φαινόμενα αυτά πρέπει, ιδιαίτερα ενόψει των ευρωεκλογών, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τη δημοκρατική Ευρώπη και τους λαούς της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης