Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Δεν θα αποδεχθούμε καμία πρόταση που θα διέλυε το Ην. Βασίλειο - Το σχέδιο «Chequers» δεν έχει «πεθάνει»

May: Δεν θα αποδεχθούμε καμία πρόταση που θα διέλυε το Ην. Βασίλειο - Το σχέδιο «Chequers» δεν έχει «πεθάνει»
Η βρετανική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί καμία πρόταση που θα διέλυε το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε η Theresa May, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Η βρετανική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί καμία πρόταση που θα διέλυε το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε σήμερα (17/10/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ενώ επεσήμανε ότι το σχέδιο «Chequers» δεν έχει «πεθάνει».
Το σχέδιο «Chequers», όπως έχει ονομαστεί η πρόταση της May για το Brexit, έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από πολλούς εντός της παράταξής της.
Ερωτηθείσα από τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, αν το γεγονός ότι στην ομιλία της στην ετήσια διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος νωρίτερα αυτό το μήνα δεν αναφέρθηκε στο σχέδιο με το όνομά του, σήμαινε ότι έχει «πεθάνει», η May δήλωσε: «Η απάντηση είναι όχι».
Η May δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι ούτε πρακτικό ούτε λογικό να καθορίσει εκ των προτέρων πώς θα αναλύσει η κυβέρνηση την τελική συμφωνία για το Brexit προτού αυτή επιτευχθεί.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι κάθε πλαίσιο για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι λεπτομερές και να συνδέεται με τη συμφωνία εξόδου με το μπλοκ.
Η May δήλωσε ότι όταν οι βουλευτές του κοινοβουλίου κληθούν να ψηφίσουν για οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει με την ΕΕ, πρέπει να έχουν «επαρκείς λεπτομέρειες για τη μελλοντική σχέση σε όλες τις πτυχές της».
«Είναι επίσης σημαντικό για μένα να υπάρξει μια σύνδεση μεταξύ αυτής της μελλοντικής σχέσης και της συμφωνίας απόσυρσης», δήλωσε η May στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης