Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραιτήθηκε με υπονοούμενα ο Κοτζιάς, ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ - Το παρασκήνιο και οι αιχμές Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια - Σφοδρές αντιδράσεις

tags :
Παραιτήθηκε με υπονοούμενα ο Κοτζιάς, ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ - Το παρασκήνιο και οι αιχμές Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια - Σφοδρές αντιδράσεις
Ο Κοτζιάς θεώρησε τη στάση του πρωθυπουργού ετεροβαρή αναφορικά με τη συμφωνία για τα Σκόπια
Την πιο μεγάλη της κρίση όπως φαίνεται βιώνει η κυβέρνηση μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου.
Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ήρθε μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασε από το απόγευμα της Τρίτης (16/10) ο απερχόμενος υπουργός καθώς θεώρησε ότι δεν είχε την απαραίτητη κάλυψη από τον πρωθυπουργό.
Λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ τόνισε ότι έκανε δεκτή «με πόνο καρδιάς» την παραίτηση Κοτζιά και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο.
Ενδεικτικό της κρίσης είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με σαφείς αιχμές κατά του Π. Καμμένου, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.
Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο  Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα εκτυλίχθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο και τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζοντας μάλιστα τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς είχε λάβει από χθες την απόφασή του,  την οποία οριστικοποίησε μετά τη σημερινή δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «όποιος διαφωνεί μπορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο».
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υπήρξε λογομαχία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας για το ζήτημα του ονοματολογικού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Η δήλωση του Πάνου Καμμένου πως «υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές...», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Κοτζιά.
«Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων.
Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…» απάντησε.
Ο Κοτζιάς όμως θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Άμυνας, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι «η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών».
Στο επίκεντρο της χθεσινής αντιπαράθεσης Κοτζιά - Καμμένου βρέθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των «μυστικών κονδυλίων» των υπουργείων, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να κατηγορεί τον ΥΠΕΞ για κακοδιαχείριση.
Ο υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα επαναφέροντας την πρόταση για ψήφιση νόμου με τον οποίο η Βουλή θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων.

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα

Αυστηρά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο πρωθυπουργός αν και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον Ν. Κοτζιά, εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διαταράξει την κυβερνητική ηρεμία και ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη διγλωσσία.
Το μήνυμα προφανώς απευθύνεται και στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, τον οποίο ωστόσο ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως στην κόντρα με τον Νίκο Κοτζιά, όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις.
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός:
«Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση» του Ν. Κοτζιά, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.
Τον οποίον και ευχαρίστησε «ειλικρινώς», όπως είπε, «για τη συμβολή του τα 3,5 αυτά χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας», κάνοντας λόγο για κοινή προσπάθεια.
«Αποφάσισα να αναλάβω το υπουργείο των Εξωτερικών.
Δίνοντας μήνυμα ότι η επιλογή μου είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου και να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει το διεθνή ρόλο της χώρας.
Η απόφαση να αποδεκτώ την παραίτηση Κοτζιά και να αναλάβω εγώ το ΥΠΕΞ το επόμενο διάστημα ήταν απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο κλαι στο εξωτερικό.
Δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσσία από κανέναν, καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική συμφωνία.
Δεν θα αφήσω κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας και την έξοδο από την κρίση».
«Θέλω να στείλω μήνυμα και στους γείτονές μας που έχουν αυτές τις μέρες διαδικασίες.
Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα.
Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.
Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε κανένα σχηματισμό με συνταγματικό όνομα Δηοκρατία της Μακεδονίας».

Η αιχμηρή δήλωση Κοτζιά

Με μια ανάρτηση του στο twitter κι ενα στίχο του Διονύση Σαββοπουλου ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε γιατι παραιτήθηκε: "έρχεται η στιγμή λεει ο ποιητής να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις", δήλωσε χαρακτηριςτικα. Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε οτι "ο πρωθυπουργος και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβουλιο τις επιλογές τους κι εγω κατόπιν τις δικές μου". Κλείνοντας την ανάρτηση του ο κ. Κοτζιάς έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες δανειζόμενος το στίχο του Ντινου Χριστιανόπουλου:"βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι ειμαι σπόρος", αφήνοντας να εννοηθεί οτι θα επιστρέψει ενδεχομένως υπό αλλες προϋποθεσεις.


ΗΠΑ για Κοτζιά: Αφοσιωμένος στην ενίσχυση της σχέσης των 2 χώρων - Στηρίζουμε απόλυτα τη συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικά με την παραίτηση Νίκου Κοτζία το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι "τον ευχαριστούμε για την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της σχέσης των ΗΠΑ - Ελλάδας και τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών. Υποστηρίζουμε έντονα την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.
Προτρέπουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική".

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών


Όπως ήταν φυσικό η παραίτηση του κ. Κοτζιά προκάλεσε σειρά αντιδράσεων τόσο από μέλη της κυβέρνησης όσο και από την αντιπολίτευση.


Μητσοτάκης για παραίτηση Κοτζιά: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
«Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσιπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός.
Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ΕΛΚ.
Όπως σχολιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας.
Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα.
Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίο έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της».
Κι ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει λέγοντας «Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».

Μιχαλολιάκος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταρρέει, η παραίτηση Κοτζιά δεν αρκεί

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταρρέει,νη παραίτηση Κοτζιά δεν αρκεί, αυτό το οποίο χρειάζεται ο τόπος είναι την παραίτηση Τσίπρα και την διενέργεια άμεσα εκλογών αναφέρει σε δήλωσή του ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος "η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια άτακτη εθνική υποχώρηση ενάντια στην θέληση του Ελληνικού λαού και αν η κυβέρνηση διαθέτει πολιτική εντιμότητα θα πρέπει να παραιτηθεί, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές για το μείζον εθνικό θέμα που είναι το ζήτημα των Σκοπίων.
Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην θέση της: Κανένας συμβιβασμός όχι μόνο για εθνικότητα και γλώσσα, αλλά ούτε για το ΟΝΟΜΑ που είναι το μείζον και την παραχώρηση του οποίου δέχεται ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: Χέρι - χέρι στον γκρεμό Τσίπρας - Καμμένος - Το πουλόβερ ξηλώνεται

Τσίπρας και Καμμένος δεν θα πάρουν τη χώρα μαζί τους στον γκρεμό, τονίζει η Φ. Γεννηματά
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος οδεύουν χέρι - χέρι στον γκρεμό δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.
«Το πουλόβερ ξηλώνεται.
Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό.
Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του.
Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό!
Αλλά δεν θα πάρουν την χώρα μαζί τους», δήλωσε η Φ. Γεννηματά.

ΚΚΕ: Για τον κ. Τσίπρα ισχύει το «νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος»

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση το ΚΚΕ σχολιάζει την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι αποδεικνύεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάνω από όλα βάζει τον Πάνο Καμμένο.
«Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το “νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος”, αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή.
Γι’ αυτόν το λόγο, μόνο τυχαίο, ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ», σχολιάζει το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, υπογραμμίζεται επίσης ότι «οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια».

Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας είναι όμηρος του Καμμένου

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι «όμηρος» του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Στη δήλωσή του ο κ. θεοδωράκης τόνισε τα ακόλουθα: «Aνάμεσα σε Κοτζιά-Καμμένο, ο κ.Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο. Όμηρος του υπουργού Αμυνας, που έχει αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του.
Οι προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία, μοιάζουν εντελώς αστείες όταν ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας παραμένει στη θέση του και παραιτείται ο εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής».  

Παππάς: Ο Κοτζιάς είχε την απόλυτη στήριξη μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Νίκος Παππάς σχολιάζει στο twitter την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών
Για απόλυτη στήριξη του Νίκου Κοτζιά όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, λίγη ώρα μετά την παραίτηση του πρώτου από το υπουργείο Εξωτερικών.
«Ο Νίκος Παππάς είχε την απόλυτη στήριξη μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών» σχολιάζει στο twitter.
«Πριν μέρες δήλωσα δίπλα στον Νίκο Κοτζιά: «θέλω να σου ευχηθώ να συνεχιστεί η πάρα πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών... ειδικά για την επίλυση του μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή» επεσήμανε επίσης.

Αδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο - Ξέρει πολλά...

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Πάνο Καμμένο γιατί προφανώς ξέρει πολλά, σχολιάζει μέσω Twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών - Δεκτή η παραίτηση του Κοτζιά

Στα χέρια του... Αλέξη Τσίπρα περνάει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.
Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά που σημειωτέον συνδέεται άμεσα με την κόντρα του με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένου, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια».



Δεν... αντέχει ο Τσίπρας χωρίς τον Καμμένο

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι επέλεξε να μην... πέσει, στηρίζοντας τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο και αφήνοντας "ακάλυπτο" τον εμπνευστή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας προτίμησε να χάσει έναν βουλευτή παρά να χάσει τη στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, μια και ο Π. Καμμένος έχει καταστήσει σαφές πως όταν έρθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.
Εξέλιξη που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και μη αναστρέψιμη.
Διαφορετικά, αν οι ΑΝΕΛ και ο κ.Καμμένος δεν τηρήσουν αυτή τη «δέσμευση» τους, θα έχουν χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας.
Η κίνηση αυτή των ΑΝΕΛ θα σημαίνει ότι ο Αλ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.
Διότι μπορεί η Συμφωνία των Πρεσπών να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα μετουσιωθεί σε «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση.

Το επόμενο ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αντέξει ο Τσίπρας;

Για να «πέσει» η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κατατεθεί σε βάρος της πρόταση δυσπιστίας και να βρεθούν 151 βουλευτές να την ψηφίσουν.
Αυτοί οι 151 δεν υπάρχουν, διότι – και παρά την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση - δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπράξουν οι 7 των ΑΝΕΛ.
Διότι αν το πράξουν αυτό, θα προχωρήσουν στη μεγαλύτερη πολιτική «ακύρωση» τους» και θα σβήσουν μονομιάς κάθε πολιτικό τους επίτευγμα.
Άρα θα πρόκειται για μια μάλλον ανώφελη πολιτικά κίνηση από τη ΝΔ, η οποία δεν αποκλείεται να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να συσπειρώσει στο πλευρό του κ.Τσίπρα όχι μόνο βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και άλλους βουλευτές από τον προοδευτικό χώρο.
Αλλά το ζήτημα είναι ότι ο Τσίπρας με μια κυβέρνηση μειοψηφίας 145 βουλευτών συν την Κατερίνα Παπακώστα δεν θα μπορέσει να πάει μακριά.
Και κάπου εδώ είναι το κρίσιμο σημείο.
Απώτερος στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν το νωρίτερο το Μάιο, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει ότι θα στηθούν μαζί με τις υπόλοιπες εκλογές (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές).
Αφενός για να προλάβει να αποδώσει το κυβερνητικό έργο και να φανούν τα όποια πιθανά θετικά οφέλη στην τσέπη των πολιτών αφετέρου για να «εκτονωθεί» και να «σβήσει» μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των πολιτών για τα κυβερνητικά πεπραγμένα π.χ. στις ευρωεκλογές.
Κάλπες νωρίτερα του Μαΐου μάλλον θα συνιστούν μια παραδοχή ήττας από τον Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά εάν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στην ελληνική Βουλή τέλη Ιανουαρίου και οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα τον Φεβρουάριο και δεν υπάρξει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να μπορεί να προκύψει βάσει των σημερινών πολιτικών δεδομένων, τότε η προσπάθεια του κ.Τσίπρα να φτάσει στο στόχο του, δηλαδή στο Μάιο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης