Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στην στερλίνα λόγω Brexit και πληθωρισμού Βρετανίας, στο -0,58% και τα 1,3108 δολ.

Πιέσεις στην στερλίνα λόγω Brexit και πληθωρισμού Βρετανίας, στο -0,58% και τα 1,3108 δολ.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αργότερα εντός της ημέρας
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται σήμερα (17/10) η στερλίνα, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις συζητήσεις για το Brexit παραμένει στο προσκήνιο, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις προβλέψεις.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,58% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3108 δολ. την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ενισχύεται κατά +0,32% στις 95,40 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Theresa May στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την ίδια στιγμή που η επόμενη έκτακτη Σύνοδος του Νοεμβρίου βρίσκεται στον «αέρα».
Παράλληλα, καθοριστικός παράγωντας ήταν και η πτώση του ετήσιου πληθωρισμού στη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, και συγκεκριμένα στο 2,4% έναντι 2,7% τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτες προέβλεπαν αύξηση κατά 2,6%.
Επιπλέον, σε μηνιαία βάση, ο ΔΚΤ αυξήθηκε κατά 0,10% έναντι 0,70% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,30% ενώ ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων, ενέργειας, ποτών και καπνού, αυξήθηκε κατά 1,90% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι 2,10% τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων στο 2%.
Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο στον τομέα συναλλάγματος στην BK Asset Management, Boris Schlossberg, τα παραπάνω στοιχεία υποβαθμίζουν την ανάγκη της Τράπεζας της Αγγλίας να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά το άμεσο μέλλον.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα αναμένονται και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του αμερικανικού δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης