Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεθνή ΜΜΕ: «Θύμα» του Καμμένου ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς - Παραίτηση με νόημα

Διεθνή ΜΜΕ: «Θύμα» του Καμμένου ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς - Παραίτηση με νόημα
Ως αποτέλεσμα της κόντρας που είχε με τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο, για το θέμα της ΠΓΔΜ, θεωρείται η παραίτηση του Ν. Κοτζιά στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ
Στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αναφέρονται αρκετά δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, στα οποία τονίζεται ότι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση καταφθάνει μετά την κόντρα που είχε με τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο.
Στα περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κ. Κοτζιάς ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον κ. Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφορικά με την ονομασία της FYROM, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι ο πρώην ΥΠΕΞ ήταν «θύμα» του υπουργού Άμυνας.
Παράλληλα τονίζεται ότι τη θέση του ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Reuters: Κρίσιμη για τον Τσίπρα η στήριξη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

Κάνοντας ειδική αναφορά στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «σταθεί» στη Βουλή χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ, μεταδίδει το Reuters την είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος και το κόμμα του έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.
«Η στήριξη του δεξιού κόμματος (σσ. των ΑΝΕΛ) είναι κρίσιμη για τον Τσίπρα, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν σήμερα (17/10/2018) ότι οι κκ. Κοτζιάς και Καμμένος διαφώνησαν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μία ημέρα πριν (16/10/2018).



AP: Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε - Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ



«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε την Τετάρτη μετά από διαφωνία με τον υπουργό Άμυνας σχετικά με το χειρισμό μιας πρόσφατης συμφωνίας που θα άλλαζε το όνομα της πΓΔΜ με αντάλλαγμα την παραίτηση της Ελλάδας από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει το δημοσίευμα του AP.

Bloomberg: Ο Τσίπρας αναλαμβάνει τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών



Στην καταγραφή της είδησης για την παραίτηση του κ. Κοτζιά περιορίζεται το δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο αναφέρεται ότι τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

New York Times: Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ



Σε αναπαραγωγή του δημοσιεύματος του Reuters προχωρούν και οι New York Times, αναφορικά με την παραίτηση του κ. Κοτζιά και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Balkan Insight: Παραίτηση Κοτζιά μετά την «κόντρα» για το όνομα των Σκοπίων



Στην κόντρα με τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο, την οποία θεωρεί ως βασική αιτία για την παραίτηση του κ. Κοτζιά, αναφέρεται το δημοσίευμα του Balkan Insight, ενώ προσθέτει ότι τη θέση του υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα στο δημοσίευμα καταγράφονται τόσο οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά όσο και οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα, μετά την αποδοχή της παραίτησης του ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης