Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει ο Oettinger δημοσίευμα του Spiegel για Ιταλία: Δεν υπάρχει απόφαση της Κομισιόν

Διαψεύδει ο Oettinger δημοσίευμα του Spiegel για Ιταλία: Δεν υπάρχει απόφαση της Κομισιόν
Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία, έγραψε στο «Twitter» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Günther Oettinger, διαψεύδοντας δημοσίευμα του «Spiegel»
Στη διάψευση δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», που υποστήριζε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει να απορρίψει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 επειδή δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, προέβη σήμερα (17/10/2018) ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Günther Oettinger.
«Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία», έγραψε στο «Twitter» ο Oettinger, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του ιστοτόπου του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».
«Είναι προσωπική μου άποψη ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουμε από την Ιταλία να προβεί σε διορθώσεις» στον προϋπολογισμό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν είπε ποτέ ότι η Κομισιόν σκοπεύει να στείλει μια επιστολή στην Ιταλία για το θέμα αυτό αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή.


Το δημοσίευμα του Spiegel ανέφερε, επικαλούμενο δήλωση του Oettinger, ότι «επιβεβαιώθηκε ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 δεν είναι συμβατός με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στην ΕΕ».
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Pierre Moscovici, θα έφθανε στη Ρώμη την Πέμπτη ή την Παρασκευή (18-19/10/2018).
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Moscovici δεν φέρεται να εκφράζει ενστάσεις στον προϋπολογισμό, αλλά επισημαίνει την παραβίαση του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης